Aanpak

Een gestructureerde aanpak van een efficiënte IT-professional

Dankzij mijn jaren ervaring als IT-professional weet ik dat een vaste manier van werken - zonder rigide te zijn - zijn vruchten afwerpt. Vanuit mijn doordachte aanpak, aangepast aan jou context, garandeer ik je steeds de beste oplossing voor elke complexe IT-uitdaging.


Stap 1: 
Ik wil je vraag voor honderd procent begrijpen. Een glasheldere scope: daar ga ik voor!

Je bedrijf kampt met een IT-gerelateerd vraagstuk. Als externe consultant wil ik weten hoe jouw probleem precies in elkaar zit. Daarom stel ik je gerichte vragen die zowel mij de nodige inzichten verschaffen als jouw denkproces ondersteunen en stimuleren. 

Stap 2: 
Ik onderzoek wie de stakeholders zijn en informeer me bij hen. 

Wie zijn de betrokken partijen? Wat zijn hun opinies en belangen? Als neutrale IT-professional stel ik de juiste vragen aan de juiste personen en vertaal ik de input naar een helicopterview met gerichte doelstellingen. 

Stap 3: 
Ik werk een high-level oplossing uit

Aan de hand van alle input werk ik een gestructureerde oplossing uit op maat van je hele bedrijf.

Stap 4: 
Ik verfijn de gekozen oplossing via iteratieve afstemming met jou, mijn opdrachtgever, én met de stakeholders

Wil je een geslaagde transitie in je bedrijf? Dan is het uiterst belangrijk om herhaaldelijk de gekozen weg af te toetsen bij de belanghebbenden. Ik zet op die manier de puntjes op de i.

Stap 5:
Ik implementeer als programmamanager / transitiemanager deze oplossing. 

Ga voor een vlotte realisatie van je uitgewerkte oplossing. Met ConfITence zorg ik voor een  perfecte implementatie binnen de vooropgestelde timing en met de betrokkenheid van elke werknemer.

Stap 6: 
Ik verzorg de overdracht naar de bestaande organisatie

Vanuit mijn rol als executivecoach zorg ik ervoor dat je management helemaal mee is. Zij zijn van bij het begin betrokken als stakeholder. Ook in deze finale stap is je management een sleutelfactor. Ik bezorg hen de juiste documentatie tijdens een hand-over sessie. 

Daarnaast doorloopt je managementteam  een gerichte coaching om zo naar een honderd procent geslaagde implementatie te gaan van jouw strategische keuzes. 


Graag een voorbeeld van mijn aanpak? Lees dan zeker mijn case rond IT-outsourcing.


Zoek je een IT-consultant met de juiste achtergrond? Een professional die je IT-uitdaging zowel analytisch als vanuit je menselijke kapitaal benadert? Stuur me dan een mail op hilde.smets@live.be of neem contact op via 0474/90 17 38. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x